wie ben ik

Ik ben Nicole Flapper, ruim 20 jaar heb ik gewerkt als algemeen- en kinder-fysiotherapeut in het ziekenhuis Isala Diaconessenhuis in Meppel. Sinds 2018 werk ik als revalidatie fysiotherapeut voor Revalidatie Friesland locatie Meppel. In combinatie met mijn baan als fysiotherapeut, werk ik als zelfstandig haptotherapeut.

Als fysiotherapeut raakte ik geïnteresseerd in de mens als geheel. Ik vind het intrigerend dat ieder op een eigen manier met een probleem omgaat. De één negeert de klacht of is er volledig op gefocust, de ander raakt ‘op slot’. De klacht is vaak een uiting van een dieper liggend probleem.

De reden dat ik de 4 jarige post HBO opleiding Haptotherapie aan het ITH in Nijmegen heb gevolgd is dat ik meer wilde onderzoeken wie de mens achter het probleem is.

Hoe is de mens geworden tot wie hij/zij nu is, en wat heeft hij/zij nodig om zich verder te ontwikkelen.

Haptotherapie zie ik als een gezamenlijke ontdekkingstocht. Ik vind het boeiend om als haptotherapeut samen jouw patronen te ontdekken. Hoe ben je in contact met jezelf en met de ander, hoe ga je om met grenzen. En wat heb je nodig om meer in je kracht te komen en weer je eigen koers te varen, met de mensen om je heen.

- Samen meer jezelf zijn -


Radio Interview Nicole Flapper over Haptotherapie
Klik op onderstaand audiofragment

Nicole Flapper haptotherapeut